GYMSTARS

GymStars er Lyngby og Gentofte Gymnastiks udtagede repræsentationshold. GymStars består af Mini Rep, Junior Rep, Rep og After Rep. Mini Rep er for dig, der gerne vil træne fast to dage om ugen og måske har en lille drøm om at blive en Junior Rep på et tidspunkt. De udtagede Junior Rep'er aspirerer til Rep-holdene og deltager i en række stævner omend i mindre omfang end Rep-holdet. Rep-holdet laver shows og optræder til stævner og happenings i ind- og udland året igennem. After Rep er for tidligere Rep-gymnaster, og holdet deltager ligeledes i stævner og opvisninger. 
 

PRAKTISK

Sideoversigt:

Fordele ved at være en GymStar

Udover at du får lov til at repræsentere LG gymnastik til en række opvisninger i løbet af sæsonen, følger en masse andre fede fordele:
  • Du bliver en del af et fantastisk fællesskab og en gruppe i rivende udvikling.
  • I takt med din udvikling bliver du udfordret gennem mere træning og flere opvisninger.
  • LG Gymnastik betaler dine kostumer, som du låner i op til flere sæsoner.
  • Dit kontingent er lavere end foreningens andre hold. Se kontingenter HER.
  • Og ikke mindst - du bliver en dygtig og glad gymnast.
 


 

Styrketræning


Hos LG gymnastik er vi meget opmærksomme på skadeforebyggelse og skadebehandling, hvis det allerede er gået galt. Særligt på GymStarholdene er det utrolig vigtigt at have øje for skadeforebyggelse, da man som GymStargymnast træner rigtig meget.

En vigtig faktor i skadeforebyggelsen er styrketræning. Har man ikke styrken i sin krop, kan man ikke lave bevægelserne korrekt. Udover at det ikke ser ligeså flot ud, hvis ikke man laver bevægelserne ordentligt, så belaster det kroppen, så man netop får skader.

Styrketræningen er rigtig vigtig uanset om du er akrobat, danser, rytmisk gymnast, springgymnast eller parkourudøver. Stilarterne er meget forskellige, men de kræver hver især, at man har en grundstyrke, som kan klare spring, landinger, løft, vrid, belastning, og hvad kroppen ellers udsættes for, når man er på et så højt niveau gymnastisk.

Det anbefales, at gymnaster på GymStarniveau styrketræner minimum tre gange om ugen. Afhængig af ens alder og niveau vil der også være et maximum. 

Der er indlagt styrketræning i hver undervisningstime, når man går på et GymStarhold, således at vi sikrer os, at alle gymnaster netop styrketræner de anbefalede tre gange om ugen. Nogle gange er styrketræningen meget eksplicit i undervisningen, andre gange er det lidt mere skjult i grundtræning, leg, serier eller andet.

Er der en træning, hvor man ikke kan deltage pga. sygdom, familiefødselsdag, skader eller andet, forventes det, at man gennemfører styrketræning derhjemme. Man er velkommen til at spørge sin træner til råds om, hvilken og hvor meget styrketræning man bør lave. Er man skadet, skal man lytte til sin læges/fysioterapeuts råd om type, mængde og hyppighed af træning.
 

Frivilligt arbejde

Det forventes at man som en GymStar er aktivt deltagende i aktiviteter, hvor der er mulighed for at samle penge ind til GymStarkonceptet og foreningen, da foreningen også hjælper disse hold med økonomisk støtte i form af tilskud til kontingent, arrangementer/opvisninger, rejser mv.


Som en del af konceptet forventes det at man er deltagende i følgende aktiviteter:
  • Pasning af LG-shop ved sæsonstart, til GymnastikJuleland og til LG's Forårsopvisninger.
  • Afholdelse af GymnastikJuleland i december og deltagelse i dertilhørende workshops og Juleshow.
  • Forældredeltagelse i "Team Hjælpemor og Hjælpefar" i SmedeTeam, VaskeTeam, ShopTeam, KreaTeam og/eller FoodTeam.
  • Diverse arrangementer, holdtiltag, mv. i løbet af sæsonen.
  • Rep: Deltagelse i og indlevering af gevinster til Tombola til GymnastikJuleland og LG's Forårsopvisninger.
Tilskud for ovenstående aktiviteter fra LG og sponsorer går udelukkende til LG GymStars. 

Såfremt man stopper midt i en sæson vil man ikke kunne få refunderet en del af det tilskud, man har været med til at indtjene.

Det er vigtigt for LG, at man er deltagende for på den måde at indgå i foreningsånden og samtidig være en del af fællesskabet, få gode oplevelser, lære de andre forældre og gymnaster at kende mv. Du vil som en del af GymStars få glæde af den indtjening, der har været i forbindelse med aktiviterne året forinden.
 
 

Rejser, ture og eksterne opvisninger

Alle GymStar-hold får mulighed for at deltage i en ekstern opvisning i løbet af sæsonen. Opvisningerne afholdelse som udgangspunkt på Sjælland en weekenddag i løbet af foråret. Hertil kan forventes en mindre ekstra omkostning i form af deltagergebyr til stævnearrangørerne. Mere info sendes til de enkelte hold.


Repholdene tager på en større rejse ca. hvert andet år. I den forbindelse er der ekstra udgifter til transport, kost & logi, deltagerpris til diverse opvisninger/arrangementer, rejseuniform mm. Vi bestræber os på at gøre det så billigt som muligt for den enkelte gymnast. Prisen afhænger af destinationen, samt hvor mange penge gymnaster og forældre får indtjent gennem bl.a. deltagelse i holdaktiviteter.

 


Holduniform

OPDATERET 2/9-20

GymStars betyder fællesskab, og fællesskab betyder god energi, glade gymnaster, skønne venner og HOLDUNIFORM. Som en del af GymStarkonceptet forventes det derfor, at man anskaffer sig den obligatoriske holduniform. Holduniformen betyder enormt meget for fællesskabet og følelsen af at være en del af et hold. Det gælder både, når I er på vej til træning, er til træning, til opvisninger samt på ture og rejser.

Optages du på et Junior Rep- eller Rep-hold, skal du sørge for at have købt din holduniform i løbet af de første par uger af sæsonen.

Man skal som minimum have én del fra holduniformen på til træning hver gang. Det kan være op til hver enkelt træner, hvis man har særlige ønsker til sine gymnaster

Holduniformen er forskellig afhængig af, hvilket hold du går på.

Herunder kan du finde:

Køb af holduniform

LG Shoppen er i år digital, så du kan købe hele din holduniform online HER.

Mangler du noget til din uniform? Tjek LG shoppen ud eller bliv medlem af LGs Facebookgruppe: lg: køb salg og bytte HER og få mulighed for at købe, sælge eller bytte dele af LG uniformen.

Dele i holduniformen

Nedenfor ser du, hvilke dele af holduniformen som er obligatorisk for dig og din stilart - de andre dele er valgfrie. Vi opfordrer til, at man har også de valgfrie dele.

Rep-gymnaster skal desuden anskaffe sportstasken og gymnastikposen til deres uniform, der bruges når de er på ture.

LG GymStar 

Modern+rytmisk
Grå Hoodie
Sort top med lange ærmer
Sorte leggings
Sorte sweat shorts 
 
Street
Grå Hoodie
Sorte Sweatpants
Sort T-shirt
Sorte sweat shorts
 
Parkour
Grå Hoodie
Sort T-shirt
Sorte Sweatpants
 

LG GymStar 

Akro, Spring - Pige
Grå Hoodie
Sort catsuit
Sorte leggings
Sort top med korte ærmer
 
Spring - dreng
Grå Hoodie
Sort T-shirt
Sorte sweatpants
Sorte sweat shorts
 
Top med hul i ryggen 
349,- DKK* 
T-shirt 
349,- DKK
Sportstaske
249,- DKK
Leggins 
299,- DKK* 
Shorts
399,- DKK
Gymnastikpose
59,- DKK 
Hoodie 
399,- DKK* 
Sweatpants 
399,- DKK*
Catsuit 
349,- DKK
 

Størrelsesguide

Hvilken størrelse skal du bruge?
Se en størrelsesvejledning HER.

OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
Medlem af:
Sponsorer:
Lyngby og Gentofte gymnastik (Lyngby Gymnasterne) | Adolphsvej 25 | 2820 Gentofte | info@lg-gymnastik.dk