GYMSTARS

GymStars er Lyngby og Gentofte gymnastiks udtagede repræsentationshold. GymStars består af Mini, Junior, Rep og After Rep.
Mini er for dig, der gerne vil træne fast to dage om ugen og måske har en lille drøm om at blive en Junior på et tidspunkt. De udtagede Juniorer aspirerer til Rep-holdene og deltager i en række stævner omend i mindre omfang end Rep-holdet. Rep-holdet laver shows og optræder til stævner og happenings i ind- og udland året igennem. After Rep er for tidligere Rep-gymnaster, og holdet deltager ligeledes i stævner og opvisninger. 
 

PRAKTISK

Sideoversigt:

Fordele ved at være en GymStar

Udover at du får lov til at repræsentere LG gymnastik til en række opvisninger i løbet af sæsonen, følger en masse andre fede fordele:
  • Du bliver en del af et fantastisk fællesskab og en gruppe i rivende udvikling.
  • I takt med din udvikling bliver du udfordret gennem mere træning og flere opvisninger.
  • LG gymnastik betaler dine kostumer, som du låner i op til flere sæsoner.
  • Dit kontingent er lavere end foreningens andre hold. Se kontingenter HER.
  • Og ikke mindst - du bliver en dygtig og glad gymnast.
 


 

Optagelsesvilkår

 
Læs om antal gymnaster der optages, hvilke aldersgruppe der optages, hvilke kriterier man bedømmes på, træningens indhold og forventinger på GymStars' forside HER.

Som gymnast i LG er man optaget for én sæson ad gangen.  
 
Det betyder, at såfremt man optages for en sæson, kan det ikke forventes, at man vil blive optaget på holdet året efter. Vi ved aldrig, hvilke ansøgere der kommer, hvordan niveauet ændrer sig, hvordan holdsammensætningen udformer sig, mv., og derfor er man aldrig garanteret en plads den efterfølgende sæson. 
 
Ligeledes betyder det, at har man gået i sæsonen før, skal man selv komme til træneren hvis man er i tvivl om, om der er noget man kan gøre for at forbedre chancerne for at blive optaget på hold sæsonen efter. (Bemærk dog, at man stadig ikke kan vide sig sikker på at blive optaget, på trods af, at man evt. har forbedret sig på nogle punkter givet fra træneren).

Når man har modtaget besked om optagelse, vil man her på hjemmesiden kunne tilmelde sig de hold, som man er optaget på.


 

Prøveperiode

 
Perioden fra sæsonstart og frem til efterårsferien anses som en prøveperiode for alle gymnaster på GymStars. Der vil kunne ske rokader på holdene, såfremt man ligger på et andet niveau end dét, man er vurderet til under audition. Rokaderne kan både ske nedad fra Rep til Junior Rep eller fra Junior Rep til Mini Rep eller opad fra Mini Rep til Junior Rep eller fra Junior Rep til Rep.
 
Det er derfor vigtigt, at man som gymnast er motiveret for at gå på et udtaget hold, bliver ved med at udvikle sig og øver sig på de ting, som trænerne under den almindelige træning påpeger.

Efter ovenstående periode vil der fortsat kunne ske rokader grundet eksempelvis fravær (se nedenfor), manglende deltagelse, ændring i motivation eller lignende.
 
 

Fravær/Mødepligt


Det forventes, at man som udgangspunkt kommer til alle sine træninger. Det er vigtigt, at man prioriterer sin træning, både så man kan følge med i serierne, får den optimale træning og af hensyn til ens holdkammerater, da det kan være frustrerende at mangle nogle i opstillinger, løft, mv. Kan man ikke deltage i undervisningen grundet sygdom, skole eller lign. er det vigtigt, at man melder fra til træneren i god tid via. mail, en privatbesked på Facebook eller lign. der er blevet aftalt med den pågældende træner.

 

Skadesforebyggelse og skadebehandling


Hos LG gymnastik er vi meget opmærksomme på skadeforebyggelse og skadebehandling, hvis det allerede er gået galt. Særligt på GymStarholdene er det utrolig vigtigt at have øje for skadeforebyggelse, da man som gymnast træner rigtig meget.


En vigtig faktor i skadeforebyggelsen er styrketræning. Det er derfor vigtigt, at man deltager aktivt i træningen fra sæsonstart, så man får opbygget en god grundstyrke og teknik og dermed mindsker risikoen for skader. Det anbefales, at gymnaster på GymStarniveau styrketræner minimum tre gange om ugen - alt sammen tilpasset ens alder og niveau.

Styrketræning er et fast element i den daglige træning. Er der en træning, hvor man ikke kan deltage pga. sygdom, familiefødselsdag, skader eller andet, forventes det, at man gennemfører styrketræning derhjemme. Man er velkommen til at spørge sin træner til råds om, hvilken og hvor meget styrketræning man bør lave. Er man skadet, skal man altid følge til sin læges/fysioterapeuts råd om type, mængde og hyppighed af træning.

Hvis der er opstået en mindre skade forventes det, at man møder op til undervisningen og deltager i det omfang, man kan. Hvis der er noget man ikke kan være med til, forventer trænerne, at man tilpasser øvelsen til det man selv kan eller aktivt observerer og bidrager positivt til undervisningen, så man ikke kommer for langt bagud. Det er vigtigt, at man holder sin træner opdateret på, hvordan det går med skaden, således at træningen kan tilpasses bedst muligt.
 
Hvis det er en mere omfattende skade, der betyder, at man i en længere periode ikke kan være aktivt deltagende i undervisningen, kan trænerne i samarbejde med administrationen, forældrene og gymnasten beslutte, at gymnasten skal holde orlov fra holdet og derved tages af for en periode. Efter endt orlov vil der blive vurderet, om gymnasten stadig er på niveau med resten af holdet og kan følge med, eller om det vil være bedre at starte op igen på et lidt lavere niveau for at sikre den rette træning. Det hele vil foregå i dialog med gymnasten og med tanke på, hvad der er bedst for gymnastens krop og gymnastiske udvikling. 
 
 
Læs mere om hvert enkelt hold og deres krav under "HVAD ER GYMSTARS?".

Lørdagstræning


I sæson 20-21 har Akro Rep og Spring Rep fast lørdagstræning hver uge. Alle øvrige GymStar-hold har obligatorisk lørdagstræning ca. hver 5. lørdag. Lørdagstræningerne vil som udgangspunkt foregå sammen med andre GymStar-hold, hvor man udover at møde gymnaster fra andre udtaget hold, sammen arbejder på at sammensætte årets fælles opvisning.

Lørdagstræningerne er obligatoriske og det forventes, at man prioriterer at deltage i disse træninger, da deltagelsen er afgørende for, at man som gymnast har forudsætningerne for at deltage i den endelige performance. Har man ikke mulighed for at deltage, kan man i yderste tilfælde blive taget ud af selve opvisningen. Dette vil foregå i tæt dialog med den enkelte træner.

Frivilligt arbejde

Det forventes at man som en GymStar er aktivt deltagende i aktiviteter, hvor der er mulighed for at samle penge ind til GymStarkonceptet og foreningen, da foreningen også hjælper disse hold med økonomisk støtte i form af tilskud til kontingent, arrangementer/opvisninger, rejser mv.


Som en del af konceptet forventes det at man er deltagende i følgende aktiviteter:
  • Pasning af LG-shop ved sæsonstart, til GymnastikJuleland og til LG's Forårsopvisninger.
  • Afholdelse af GymnastikJuleland i december og deltagelse i dertilhørende workshops og Juleshow.
  • Forældredeltagelse i "Team Hjælpemor og Hjælpefar" i SmedeTeam, VaskeTeam, ShopTeam, KreaTeam og/eller FoodTeam.
  • Diverse arrangementer, holdtiltag, mv. i løbet af sæsonen.
  • Rep: Deltagelse i og indlevering af gevinster til Tombola til GymnastikJuleland og LG's Forårsopvisninger.
Tilskud for ovenstående aktiviteter fra LG og sponsorer går udelukkende til LG GymStars. 

Såfremt man stopper midt i en sæson vil man ikke kunne få refunderet en del af det tilskud, man har været med til at indtjene.

Det er vigtigt for LG, at man er deltagende for på den måde at indgå i foreningsånden og samtidig være en del af fællesskabet, få gode oplevelser, lære de andre forældre og gymnaster at kende mv. Du vil som en del af GymStars få glæde af den indtjening, der har været i forbindelse med aktiviterne året forinden.
 
 

Rejser, ture og eksterne opvisninger

Alle GymStar-hold får mulighed for at deltage i en ekstern opvisning i løbet af sæsonen. Opvisningerne afholdelse som udgangspunkt på Sjælland en weekenddag i løbet af foråret. Hertil kan forventes en mindre ekstra omkostning i form af deltagergebyr til stævnearrangørerne. Mere info sendes til de enkelte hold.


Repholdene tager på en større rejse ca. hvert andet år. I den forbindelse er der ekstra udgifter til transport, kost & logi, deltagerpris til diverse opvisninger/arrangementer, rejseuniform mm. Vi bestræber os på at gøre det så billigt som muligt for den enkelte gymnast. Prisen afhænger af destinationen, samt hvor mange penge gymnaster og forældre får indtjent gennem bl.a. deltagelse i holdaktiviteter.

 


Holduniform

OPDATERET 2/9-20

GymStars betyder fællesskab, og fællesskab betyder god energi, glade gymnaster, skønne venner og HOLDUNIFORM. Som en del af GymStarkonceptet forventes det derfor, at man anskaffer sig den obligatoriske holduniform. Holduniformen betyder enormt meget for fællesskabet og følelsen af at være en del af et hold. Det gælder både, når I er på vej til træning, er til træning, til opvisninger samt på ture og rejser.

Optages du på et Junior Rep- eller Rep-hold, skal du sørge for at have købt din holduniform i løbet af de første par uger af sæsonen.

Man skal som minimum have én del fra holduniformen på til træning hver gang. Det kan være op til hver enkelt træner, hvis man har særlige ønsker til sine gymnaster

Holduniformen er forskellig afhængig af, hvilket hold du går på.

Herunder kan du finde:

Køb af holduniform

LG Shoppen er i år digital, så du kan købe hele din holduniform online HER.

Mangler du noget til din uniform? Tjek LG shoppen ud eller bliv medlem af LGs Facebookgruppe: lg: køb salg og bytte HER og få mulighed for at købe, sælge eller bytte dele af LG uniformen.

Dele i holduniformen

Nedenfor ser du, hvilke dele af holduniformen som er obligatorisk for dig og din stilart - de andre dele er valgfrie. Vi opfordrer til, at man har også de valgfrie dele.

Rep-gymnaster skal desuden anskaffe sportstasken og gymnastikposen til deres uniform, der bruges når de er på ture.

LG GymStar 

Modern+rytmisk
Grå Hoodie
Sort top med lange ærmer
Sorte leggings
Sorte sweat shorts 
 
Street
Grå Hoodie
Sorte Sweatpants
Sort T-shirt
Sorte sweat shorts
 
Parkour
Grå Hoodie
Sort T-shirt
Sorte Sweatpants
 

LG GymStar 

Akro, Spring - Pige
Grå Hoodie
Sort catsuit
Sorte leggings
Sort top med korte ærmer
 
Spring - dreng
Grå Hoodie
Sort T-shirt
Sorte sweatpants
Sorte sweat shorts
 
Top med hul i ryggen 
349,- DKK* 
T-shirt 
349,- DKK
Sportstaske
249,- DKK
Leggins 
299,- DKK* 
Shorts
399,- DKK
Gymnastikpose
59,- DKK 
Hoodie 
399,- DKK* 
Sweatpants 
399,- DKK*
Catsuit 
349,- DKK

Størrelsesguide

Hvilken størrelse skal du bruge?
Se en størrelsesvejledning HER.

OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
Medlem af:
Sponsorer:
Lyngby og Gentofte gymnastik (Lyngby Gymnasterne) | Adolphsvej 25 | 2820 Gentofte | info@lg-gymnastik.dk