GYMSTARS

GymStars er Lyngby og Gentofte Gymnastiks udtagede repræsentationshold. GymStars består af Talent-, Aspirant-, Rep- og After Rep-hold. Talentholdene er for dig, der gerne vil træne fast to dage om ugen og måske har en lille drøm om at blive en Aspirant på et tidspunkt. De udtagede Aspiranthold aspirerer til Rep-holdene og deltager i en række stævner omend i mindre omfang end Rep-holdet. Rep-holdet laver shows og optræder til stævner og happenings i ind- og udland året igennem. After Rep er for tidligere Rep-gymnaster, og holdet deltager ligeledes i stævner og opvisninger. 
 

PRAKTISK

Som en GymStar er der nogle økonomiske aspekter, som er værd at kende.
Som foreningens repræsentationshold medfølger nogle fordele i form af opvisninger, tilskud, mv. Samtidig er der udgifter i forbindelse med kontingenter, ture og holduniform. Nedenfor kan du læse mere om og danne dig et overblik over både fordele og omkostninger.

Sideoversigt:

Fordele ved at være en GymStar

  • Du bliver en del af et fantastisk fællesskab og en gruppe i rivende udvikling.
  • I takt med din udvikling bliver du udfordret gennem mere træning og flere opvisninger (se nedenfor).
  • LG Gymnastik betaler dine kostumer, som du låner i op til flere sæsoner.
  • Dit kontingent er lavere end foreningens andre hold. Se kontingenter HER.
  • Og ikke mindst - du bliver en dygtig og glad gymnast.

Opvisninger
Alt efter hvilket hold du kommer på, vil du skulle repræsentere LG gymnastik til en række opvisninger i løbet af sæsonen i ind- og/eller udland. Læs om opvisningerne for Talent, Aspirant, Rep og After Rep under hvert niveu på GymStars' forside HER.
 


 

Styrketræning


Hos LG gymnastik er vi meget opmærksomme på skadeforebyggelse og skadebehandling, hvis det allerede er gået galt. Særligt på GymStarholdene er det utrolig vigtigt at have øje for skadeforebyggelse, da man som GymStargymnast træner rigtig meget.

En vigtig faktor i skadeforebyggelsen er styrketræning. Har man ikke styrken i sin krop, kan man ikke lave bevægelserne korrekt. Udover at det ikke ser ligeså flot ud, hvis ikke man laver bevægelserne ordentligt, så belaster det kroppen, så man netop får skader.

Styrketræningen er rigtig vigtig uanset om du er akrobat, danser, rytmisk gymnast, springgymnast eller parkourudøver. Stilarterne er meget forskellige, men de kræver hver især, at man har en grundstyrke, som kan klare spring, landinger, løft, vrid, belastning, og hvad kroppen ellers udsættes for, når man er på et så højt niveau gymnastisk.

Det anbefales, at gymnaster på GymStarniveau styrketræner minimum tre gange om ugen. Afhængig af ens alder og niveau vil der også være et maximum. 

Der er indlagt styrketræning i hver undervisningstime, når man går på et GymStarhold, således at vi sikrer os, at alle gymnaster netop styrketræner de anbefalede tre gange om ugen. Nogle gange er styrketræningen meget eksplicit i undervisningen, andre gange er det lidt mere skjult i grundtræning, leg, serier eller andet.

Er der en træning, hvor man ikke kan deltage pga. sygdom, familiefødselsdag, skader eller andet, forventes det, at man gennemfører styrketræning derhjemme. Man er velkommen til at spørge sin træner til råds om, hvilken og hvor meget styrketræning man bør lave. Er man skadet, skal man lytte til sin læges/fysioterapeuts råd om type, mængde og hyppighed af træning.
 

Kontingent

Prisen for at gå en sæson i LG varierer fra hold til hold afhængig af antal træningsgange og varighed, antal hold og typen af hold. Du kan finde alle holdene HER

Bemærk, at det er muligt at søge friplads til foreningens hold. Klik HER og læs mere.

 


Frivilligt arbejde

Det forventes at man som en GymStar er aktivt deltagende i aktiviteter, hvor der er mulighed for at samle penge ind til GymStarkonceptet og foreningen, da foreningen også hjælper disse hold med økonomisk støtte i form af tilskud til kontingent, arrangementer/opvisninger, rejser mv.


Som en del af konceptet forventes det at man er deltagende i følgende aktiviteter:
  • Pasning af LG-shop ved sæsonstart, til GymnastikJuleland og til LG's Forårsopvisninger.
  • Afholdelse af GymnastikJuleland i december og deltagelse i dertilhørende workshops og Juleshow.
  • Forældredeltagelse i "Team Hjælpemor og Hjælpefar" i SmedeTeam, VaskeTeam, ShopTeam, KreaTeam og/eller FoodTeam.
  • Diverse arrangementer, holdtiltag, mv. i løbet af sæsonen.
  • Rep: Deltagelse i og indlevering af gevinster til Tombola til GymnastikJuleland og LG's Forårsopvisninger.
Tilskud for ovenstående aktiviteter fra LG og sponsorer går udelukkende til LG GymStars. 

Såfremt man stopper midt i en sæson vil man ikke kunne få refunderet en del af det tilskud, man har været med til at indtjene.

Det er vigtigt for LG, at man er deltagende for på den måde at indgå i foreningsånden og samtidig være en del af fællesskabet, få gode oplevelser, lære de andre forældre og gymnaster at kende mv. Du vil som en del af GymStars få glæde af den indtjening, der har været i forbindelse med aktiviterne året forinden.
 

Rejser og ture

LG GymStar Rep tager på en større rejse ca. hvert andet år. I den forbindelse er der ekstra udgifter til transport, kost & logi, deltagerpris til diverse opvisninger/arrangementer, rejseuniform mm. Vi bestræber os på at gøre det så billigt som muligt for den enkelte gymnast. Prisen afhænger af destinationen, samt hvor mange penge gymnaster og forældre får indtjent gennem bl.a. deltagelse i holdaktiviteter.


Holduniform

GymStars betyder fællesskab, og fællesskab betyder god energi, glade gymnaster, skønne venner og HOLDUNIFORM. Som en del af GymStarkonceptet forventes det derfor, at man anskaffer sig den obligatoriske holduniform. Holduniformen betyder enormt meget for fællesskabet og følelsen af at være en del af et hold. Det gælder både, når I er på vej til træning, er til træning, til opvisninger samt på ture og rejser.

Optages du på et Talent-, Aspirant- eller Rep-hold, skal du sørge for at have købt din holduniform, inden sæsonstart.

Holduniformen er forskellig afhængig af, om en er en del af LG GymStar CLASSIC eller LG GymStar URBAN.

Herunder kan du finde:

Køb af holduniform

LG Shoppen holder åbent kun for LG GymStars i august i Kildeskovshallen. Her kan du købe den obligatoriske holduniform. LG Shoppen holder desuden åbent de to første uger af sæsonstart for alle medlemmer. Se nærmere tidspunkter på Shoppen.

Mangler du noget til din uniform? Tjek LG shoppens åbningstider og se, hvornår du kan komme og købe det du mangler.

Køb, salg og bytte af LG-tøj

Bliv medlem af LG's gruppe på Facebook "Køb, salg og bytte af LG-tøj" og få mulighed for at købe, sælge eller bytte dele af LG uniformen. Find gruppen HER.

Dele i holduniformen

Nedenfor ser du, hvilke dele af holduniformen som er obligatorisk for dig og din stilart - de andre dele er valgfrie. Vi opfordrer til, at man har også de valgfrie dele.

Rep-gymnaster skal desuden anskaffe sportstasken og gymnastikposen til deres uniform.

LG GymStar URBAN

(Modern, Street & Parkour)
Catsuit (modern+street)
Top m. ærmer (modern)
T-shirt (street+parkour)
Hoodie (alle)
Sweatpants (street+parkour)
Leggings (modern)

LG GymStar CLASSIC

(Akro, Rytmisk & Spring)
Catsuit (piger)
Leggings (piger)
Top u. ærmer (piger)
Hoodie (alle)
T-shirt (drenge)
Shorts (drenge)
Sweatpants (drenge)
Top med hul i ryggen 
349,- DKK* 
T-shirt 
349,- DKK
Sportstaske
249,- DKK
Leggins 
299,- DKK* 
Shorts
399,- DKK
Gymnastikpose
59,- DKK 
Hoodie 
399,- DKK* 
Sweatpants 
399,- DKK*
Catsuit 
349,- DKK
 

Størrelsesguide


Eliteidrætsordning

Det kan være hårdt at dyrke idræt på højt plan flere gange om ugen og samtidig gå på gymnasiet og nå alle sine lektier mv. Team Danmark har lavet en ordning med en række gymnasier, hvor eleverne kan søge om at blive en del af ordningen og blandt andet få accepteret et højere fravær.

Gymnastik er som udgangspunkt ikke en del af ordningen, men alle gymnasiestuderende der dyrker sport flere gange om ugen kan søge om at komme med i ordningen. I LG har vi allerede et par GymStar-gymnaster, der har fået lavet en ordning på grundlag af deres træningsuge. 

Hvis I har nogle spørgsmål er I som altid velkomne til at kontakte os i administrationen.

Links

OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
Medlem af:
Sponsor:
Lyngby og Gentofte Gymnastik (Lyngby Gymnasterne) | Adolphsvej 25 | 2820 Gentofte | info@lg-gymnastik.dk