GYMSTARS

GymStars er Lyngby og Gentofte gymnastiks udtagede repræsentationshold. GymStars består af Mini, Junior, Rep og After Rep.
Mini er for dig, der gerne vil træne fast to dage om ugen og måske har en lille drøm om at blive en Junior på et tidspunkt. De udtagede Juniorer aspirerer til Rep-holdene og deltager i en række stævner omend i mindre omfang end Rep-holdet. Rep-holdet laver shows og optræder til stævner og happenings i ind- og udland året igennem. After Rep er for tidligere Rep-gymnaster, og holdet deltager ligeledes i stævner og opvisninger. 
 

HVEM ER GYMSTARS?

Rep

Akro Rep

På Akro Rep udtages hvert år 28 gymnaster i alderen 8-21 år. Holdet træner 3 dage om ugen.

Træningen består primært af akrobatik; herunder både løft som holdet kreerer i fællesskab samt løft der har udgangspunkt i den klassiske sportsacro. Vi øver både statiske løft og tempomomenter to og to, tre og tre og i større grupper. Akrobatikkens øvelser sammensættes ved brug af rytmiske elementer og klassiske egenfærdigheder til koreografi. Hver træning vil desuden indeholde fast styrketræningspogram samt rytme-, teknik- og grundtræning.
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Kropskontrol, styrke, smidighed, kondi
Egenfærdigheder: Vejrmøller, hånd- og hovedstand, bro, overslag, kateter, balancer
Udstråling: Smil og energi
Sociale færdigheder: Hjælpsomhed, koncentration, ihærdighed og holdånd

Modern Rep

På Modern Rep udtages hvert år 12 piger i alderen 14-21 år. Som deltager på holdet træner du fast 3 dage om ugen.
 
Træningen på Modern Rep består af en blanding af klassisk ballettræning, sving, styrke, smidighed, gulvøvelser og bevægelser/spring over gulv. Vi arbejder på at bruge tyngden i kroppen og fylde bevægelserne ud på en blød, men kraftfuld måde. Vi laver serier, der foregår liggende/kravlende på gulvet såvel som stående og springende. Der lægges stor vægt på gymnastens udtryk og evne til at overbevise publikum om de følelser de forskellige serier viser. Det anbefales, at gymnasten køber et par sorte knæbeskyttere, der bruges til både træning og opvisningerne. 
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke og kraft kombineret med blødhed i bevægelserne
Færdigheder: Håndstand-rulle, vejrmøller, springkraft, god kropskontrol og kropsforståelse, teknisk god udførelse, brug af musikken
Udstråling: Evne til indlevelse i musik og historie
Sociale færdigheder: Fokus, koncentration, disciplin, mødestabil, hjælpsomhed, engagement

Rytmisk Rep

På Rytmisk Rep udtages hvert år 8-12 piger i alderen 14-21 år. Som deltager på holdet træner du fast tre dage om ugen.

Træningen på Rytmisk Rep indeholder både elementer fra gymnastik og ballet og består af træning med håndredskaberne vimpel, tov, tøndebånd og bold. Der fokuseres på spring over gulv, balancer, gulvøvelser, smidighed samt et ensartet og æstetisk udtryk i øvelsernes udførelse. Koreografierne sammensættes primært af holdets trænere, hvor der lægges vægt på en høj grad af smidighed kombineret med styrke samt yndefulde rytmiske bevægelser i harmoni med musikkens karakter, rytme og tempo. Alt sammen noget der er med til at vise gymnasternes kropsbeherskelse og holdets ensartethed. Holdet øver i løbet af året både en rytmisk serie med og uden håndredskaber. Da træning med et nyt redskab kan være ekstra udfordrende forventes det, at gymnasterne øver sig hjemme på øvelser/smidighed/balancer som de har svært ved. 
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke kombineret med blødhed i bevægelserne
Færdigheder: Smidighed i ryg samt spagat, springkraft, markant kropskontrol og kropsforståelse
Udstråling: Overskud og kontrol samt evnen til indlevelse i musik og historie
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

Spring Rep

På Spring Rep udtages hvert år 16-20 drenge og piger i alderen 14-21 år. Holdet træner fast 3 dage om ugen.

Træningen på Spring Rep består af en masse styrke-, smidigheds-, konditions- og koordinationstræning, der alt sammen er med til at styrke gymnasternes springfærdigheder. Der trænes alt fra basale grundspring som forlæns/baglæns saltoer, araberspring, kraftspring og flikflak, til de mere avancerede spring såsom dobbeltroterende spring (dobbelt, dobbelt-out, barani-in, dobbelt-full), flere forlæns/baglæns skruer samt diverse avancerede kombinationsspring, hvor springene sammensættes på bane og gulv. Der trænes spring på både minitrampolin, dobbeltminitrampolin, airtrack og gulv. Alle springene indgår i en kreativ og anderledes performance, der indgår i den samlede Rep-performance. Der vil i løbet af sæsonen være perioder med meget fokus på koreografi til opvisning, ligesom der også vil være perioder med meget fokus på teknik og stationstræning.
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke, kropskontrol, spændstighed, koordination, æstetisk udførelse af springene
Færdigheder: Forlæns salto, flik flak, håndstand
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

 

After Rep

AllStars Rytme

Holdet er for gamle Rep-gymnaster i alderen 18 år+, der synes det er sjovt at gå til dans og gymnastik og stadig gerne vil holde sig i gang og udfordres til en ugentlig træning og deltage i nogle opvisninger i løbet af sæsonen. Holdet træner sammen én dag om ugen, hvor det forventes, at man prioriterer at komme til træningen – særligt op til diverse opvisninger.
 
Træningen vil bestå af en spændende og kreativ blanding af rytmisk, street og modern og vil ende ud i en kreativ performance.
 
Trænerne lægger vægt på:
Det skal være sjovt, hårdt og inspirerende at gå på AllStars. Man skal have lyst til at lære og udvikle sin dans og gymnastik, samtidig med at man indgår i fællesskabet. 

AllStars Spring


Holdet er for dig, der er 18 år+ og tidligere har gået på Spring Rep og stadig gerne vil holde sig i gang og udfordres til en ugentlig træning og deltage i nogle opvisninger i løbet af sæsonen. Holdet træner sammen én dag om ugen, hvor det forventes, at man prioriterer at komme til træningen – særligt op til diverse opvisninger.

Nogle uger kommer holdet til at træne sammen med AllStars Rytme, særligt når der skal trænes til opvisning. Det er et socialt hold med et højt niveau. Til træning vil der være både styrke-, kondi-, teknik- og smidighedstræning. 

Trænerne lægger vægt på:
Det skal være sjovt, hårdt og inspirerende at gå på AllStars. Man skal have lyst til at lære og udvikle sin gymnastik, samtidig med at man indgår i fællesskabet. 
OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
Medlem af:
Sponsorer:
Lyngby og Gentofte gymnastik (Lyngby Gymnasterne) | Adolphsvej 25 | 2820 Gentofte | info@lg-gymnastik.dk