GYMSTARS

GymStars er Lyngby og Gentofte gymnastiks udtagede repræsentationshold. GymStars består af Mini, Junior, Rep og After Rep.
Mini er for dig, der gerne vil træne fast to dage om ugen og måske har en lille drøm om at blive en Junior på et tidspunkt. De udtagede Juniorer aspirerer til Rep-holdene og deltager i en række stævner omend i mindre omfang end Rep-holdet. Rep-holdet laver shows og optræder til stævner og happenings i ind- og udland året igennem. After Rep er for tidligere Rep-gymnaster, og holdet deltager ligeledes i stævner og opvisninger. 
 

HVAD ER GYMSTARS?

GymStars er den overordnede betegnelse for alle LG Gymnastiks ekstra dedikerede og dygtige hold og består i sæson 18-19 af:

Udviklingen i LG GymStars


Klik på billedet herunder for at se den typiske udviklingen som en LG GymStar.

Typisk starter man på et Talenthold efter at have gået på et af foreningens almindelige hold. Når man har gået på Talent i en eller flere sæsoner og er nået til et tilstrækkeligt niveau, kan man blive optaget på et Aspiranthold. Som Aspirant er der lidt flere opvisninger og arrangementer i løbet af sæsonen. Efter at have været Aspirant kan man blive optaget på vores Rep-hold. Rep-holdende repræsenterer foreningen i ind- og udland til diverse arrangementer både som et samlet hold og hver for sig.

After Rep er for tidligere Rep-gymnaster. Måske når du en dag til et punkt, hvor tre dages fast træning om ugen + diverse opvisninger og arrangementer bliver for meget. Så er der en naturlig overgang til After Rep. Her er det samme rare fællesskab, de fede serier og den glade gymnastik, men en enkelt gang om ugen.

Bemærk: Ligesom nogle gymnaster springer et trin over og måske starter som Aspirant, er der samtidig nogle gymnaster som aldrig bliver en Rep. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde den stilart og det hold, der passer bedst til dig.

Talenter


Talentholdene er for dig i alderen 7-18 år, der er ekstra motiveret og har lyst til at træne to dage om ugen.
Talentholdene består af:
Til træningen vil du blive præsenteret for en masse nye, sjove og udfordrende øvelser, der er med til at udvikle dig som gymnast, danser eller parkourudøver.
Vi vægter, at gymnasten er særligt motiveret for at træne og udvikle sin gymnastik på Talenthold.

Opvisninger i sæson 19-20
Talentholdene deltager i LG's Forårsopvisning 2020.

Optagelse på holdet
Alle talenthold kræver udtagelse - se info om OPTAGELSE.

 

Aspiranter  

Aspirantholdene er for dig i alderen 7-18 år, der elsker din træning, er topmotiveret, godt kan lide at optræde og måske træner op til at blive en Rep-gymnast en dag.I sæson 19-20 er der følgende Aspiranthold:

 

Som Aspirant skal du fast træne minimum to dage om ugen. Det kan være et relevant hold i eller uden for LG. Gennem sæsonen samles alle aspiranter til nogle fællestræninger, dels for at møde hinanden og dels for at øve overgange mellem deres serier.

Som aspirant forventes det, at man passer sin træning og bidrager til fællesskabet ved fx at hjælpe til i forbindelse med opvisninger.


Opvisninger i sæson 19-20
Aspiranterne deltager i GymnastikJuleland, DGI's Forårsstævne og LG's forårsopvisninger med deres egen performance.

Optagelse på holdet

Alle Aspiranthold kræver udtagelse - se info om OPTAGELSE.

Rep 


Rep er det højeste niveau du kan komme på i LG og er for dig i alderen 8-21 år, der er ambitiøs med din gymnastik og ønsker at træne målrettet flere gange om ugen. 

Rep-holdene består i sæson 18-19 af:

På Rep-holdene træner vi fast minimum tre dage om ugen. Som en Rep skal man styrketræne minimum tre dage om ugen, for at vi på denne måde bedst muligt kan undgå og forebygge træningsskader.

Vi forventer at man som Rep prioriterer sin træning, tager medansvar for sin læring og desuden bidrager til fællesskabet til både træning, opvisninger og andre arrangementer.


Opvisninger i sæson 19-20
Rep deltager som udgangspunkt med deres egen performance til GymnastikJuleland, DGI's Forårsstævne og LG's forårsopvisning.


Optagelse på holdet

Alle Rep-hold kræver udtagelse - se info om OPTAGELSE

After Rep


After Rep er for tidligere Rep-gymnaster, der stadig ønsker at træne og deltage i opvisninger, men som ikke længere kan træne lige så mange dage om ugen som Rep-holdene. Holdet træner én dag om ugen, og det forventes at man prioriterer at komme til træning, særligt i forbindelse med træning op til opvisningerne.

I sæson 19-20 udbyder vi:

Opvisninger i sæson 19-20
AllStars deltager som udgangspunkt til GymnastikJuleland og LG's forårsopvisning. Evt. kan der arrangeres opvisning til Stenbrosstævnet eller andre lignende arrangementer, hvis dette er et fælles ønske på holdet og passer ind i øvrige arrangementer i foreningen.

Audition
Holdet kræver ikke audition, men er udelukkende for tidligere Rep-gymnaster. Hvis du ikke tidligere har været Rep, men ønsker at gå på holdet, bedes du sende en skriftlig ansøgning til info@lg-gymnastik.dk. 

Talenter

Akro Talent

På Akro Talent er der plads til 26 gymnaster i alderen 8-16 år, der er motiverede for og har lyst til at træne sammen to dage om ugen.

Til træningen lægges vægt på at øve en masse forskellige akroløft og teknikker i både par og større grupper. Samtidig arbejdes på at øve gymnastens egenfærdigheder: håndstand, håndstand-rulle, vejrmøller til begge sider, spring over gulv, spagat, split, bro, overslag, mm. Derudover er der fokus på en god grundtræning, hvor gymnasterne kan få opbygget styrke, teknik og rytme på en sjov måde.

Træneren lægger vægt på: Lyst, engagement og gå-på-mod.

Modern Talent


På Modern Talent er der plads til 20 gymnaster i alderen 10-12 år, der ønsker at arbejde med modern dance. Du vil blive præsenteret for en masse forskellige øvelser og bevægelser i alle nivauer og retninger, der sammensættes til mindre koreografier til god musik. Derudover vil du få en god grundtræning, hvor der er fokus på teknikken i øvelserne, styrke og smidighed. 

Træneren lægger vægt på: Lyst, engagement og gå-på-mod.

Spring Talent

På Spring Talent er der plads til 80 gymnaster i alderen 8-12 år og 50 gymnaster i alderen 13-17 år. Holdene er for dig der er ekstra motiveret og gerne vil træne fast to dage om ugen på det samme hold.

Til træningen bliver du udfordret i diverse spring på både airtrack, mini- og dobbelttrampolin, hvor der er god mulighed for at få øvet nogle af de mere avancerede spring samt at få finpudset de basale. Derudover vil der blive fokuseret på at træne egenfærdigheder såsom håndstand og katete. Alt dette er noget, der kræver en god grundstyrke og kropskontrol, og en del af træningen bliver derfor brugt på grundtræning bestående af styrke-, kondi- og tekniktræning.

Træneren lægger vægt på: Lyst, engagement og gå-på-mod.

Street Talent


På Street Talent er der plads til 20 dansere i alderen 11-14 år. Street Talent er for dansere, der ønsker at blive udfordret inden for forskellige dansestilarter og er ekstra motiverede og har lyst til at træne sammen to dage om ugen. På Street Talent vil du blive udfordret inden for stilarterne hiphop, house, LA Style og waacking – nogle meget forskellige stilarter med hver sit udtryk. Ud over at træne forskellige koreografier og øvelser inden for stilarterne, vil du samtidig få en masse lækker grundtræning og styrket din musikforståelse.

Træneren lægger vægt på: Lyst, engagement og gå-på-mod.

Aspiranter

Akro Aspirant

På Akro Aspirant optages hvert år 28 gymnaster i alderen 8-17 år. Holdet træner sammen to dage om ugen. 
 
Træningen fokuserer primært på to hovedområder: akrobatik og gymnastiske færdigheder. I akrobatikken trænes især de klassiske løft, så gymnasten får en fortrolighed med disse. Af de gymnastiske færdigheder trænes især vejrmøller, hoved- og håndstand, spagat, split samt spring over gulv. Hver træning vil desuden indeholde styrke-, teknik- og grundtræning.
 
Træneren lægger vægt på:
Fysik: kropskontrol, styrke, smidighed, kondi
Egenfærdigheder: vejrmøller, hånd- og hovedstand, bro, overslag
Udstråling: Smil og energi
Sociale færdigheder: hjælpsomhed, koncentration, ihærdighed, holdånd samt udviklingspotentiale.
 
Ovenstående er de samme kriterier som til Akro Rep, dog er der på Akro Aspirant herudover et særligt fokus på den enkeltes udviklingspotentiale.

Modern Aspirant

På Modern Aspirant udtages hvert år 18 piger i alderen 13-17 år. Holdet træner sammen fast 2 dage om ugen, samt 1 ekstra træning lagt ind hver fjerde lørdag.
 
Træningen på Modern Aspirant består af en blanding af klassisk ballettræning, sving, styrke, smidighed, gulvøvelser og bevægelser/spring over gulv. Vi arbejder på at bruge tyngden i kroppen og fylde bevægelserne ud på en blød, men kraftfuld måde. Vi laver serier, der foregår liggende/kravlende på gulvet såvel som stående og springende. Der lægges stor vægt på gymnastens udtryk og evne til at overbevise publikum om de følelser, de forskellige serier viser.

Det lægger trænerne vægt på:
Fysik: Styrke og kraft kombineret med blødhed i bevægelserne
Færdigheder: Håndstand-rulle, vejrmøller, springkraft, god kropskontrol og kropdsforståelse, tekniks god udførelse, brug af musikken
Udstråling: Evne til indlevelse i musik og historie
Sociale færdigheder: Fokus, koncentration, disciplin, mødestabilitet, hjælpsomhed, engagement

Parkour Aspirant


På Parkour Aspirant udtages hvert år 20 drenge og piger i alderen 13-17 år. Holdet træner fast to dage om ugen, samt 1 ekstra træning lagt ind hver fjerde lørdag.

Træningen på Parkour Aspirant består af en masse styrke-, smidigheds-, konditions- og tekniktræning. Der trænes alt fra basale øvelser (vaults, flips, kravl, balancer osv.) til de mere avancerede sammensætninger, der trænes på udfordrende træningsbaner i et lækkert flow. 
De tricks og øvelser, du lærer til parkour, bliver i løbet af sæsonen sammensat til en sej koreografi, der skal vises til årets LG Forårsopvisning. Det handler om at udfordre sig selv fysisk og psykisk og udvikle sig i et sjovt og trygt fællesskab. Du vil til træning få en god grundteknik og -styrke.  


Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke, kropskontrol, spændstighed, koordination
Færdigheder: Diverse flips, vaults, monkey jump, udviklingspotentiale
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

Rytmisk Aspirant

På Rytmisk Aspirant udtages hvert år 16 piger i alderen 13-17 år. Holdet træner sammen 2 dage om ugen, samt 1 ekstra træning lagt ind hver fjerde lørdag.
 
 
Træningen på Rytmisk Aspirant indeholder både elementer fra gymnastik og ballet og består af træning med håndredskaberne vimpel, tov, tøndebånd og bold. Der fokuseres på spring over gulv, balancer, gulvøvelser, smidighed samt et ensartet og æstetisk udtryk i øvelsernes udførelse. Koreografierne sammensættes primært af holdets trænere, hvor der lægges vægt på en høj grad af smidighed kombineret med styrke samt yndefulde rytmiske bevægelser i harmoni med musikkens karakter, rytme og tempo. Alt sammen noget der er med til at vise gymnasternes kropsbeherskelse og holdets ensartethed. Holdet øver i løbet af året både en rytmisk serie med og uden håndredskaber. Da træning med et nyt redskab kan være ekstra udfordrende forventes det, at gymnasterne øver sig hjemme på øvelser/smidighed/balancer som de har svært ved. 
 
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke kombineret med blødhed i bevægelserne
Færdigheder: Smidighed i ryg samt spagat, springkraft, markant kropskontrol og kropsforståelse
Udstråling: Overskud og kontrol samt evnen til indlevelse i musik og historie
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

Spring Aspirant

På Spring Aspirant udtages hvert år 24 drenge og piger i alderen 13-17 år. Holdet træner fast to dage om ugen, samt 1 ekstra træning lagt ind hver fjerde lørdag.
 
 
Træningen på Spring Aspirant består af en masse styrke-, smidigheds- og konditionstræning, der alt sammen er med til at styrke gymnasternes springfærdigheder. Der trænes alt fra basale grundspring som flyvekolbøtter, flik flak, kraftspring, overslag, barani og forlæns/baglæns saltoer til mere udfordrende spring såsom dobbeltsalto og skruer, der passer til gymnasternes færdigheder. Der trænes spring på både airtrack, mini- og dobbelttrampolin samt storttrampoliner. Alle springene sammensættes til en kreativ og anderledes performance, der indgår i den samlede Aspirant-performance.
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke, kropskontrol, spændstighed, koordination
Færdigheder: Forlæns salto, flik flak, håndstand, udviklingspotentiale
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

Street Aspirant

På Street Aspirant udtages hvert år 24 piger i alderen 13-17 år. Holdet træner sammen to dage om ugen, samt 1 ekstra træning lagt ind hver fjerde lørdag.
 
Træningen på Street Aspirant består af koreografisammensætning, styrketræning og grundtræning samt forståelse for de forskellige dansestilarter. Herunder er der specielt fokus på hiphop, house, waacking og girly style. Holdet arbejder både med at personificere deres dansestil gennem freestyle samt at optræde som et hold. Derudover er et stort fokus på Street Aspirant er at få en forståelse for mere komplicerede sammensætninger af koreografi og overblik over disse.

Trænerne lægger vægt på:
Fysisk: Rytmesans, kondition, styrke, koordination
Udstråling: Glæde og overskud fra de enkelte koreografiske sammensætninger til at kunne ”være på”.
Sociale færdigheder: Holdånd, energi, koncentration og vedholdenhed.

Rep

Akro Rep

På Akro Rep udtages hvert år 28 gymnaster i alderen 8-21 år. Holdet træner 3 dage om ugen.

Træningen består primært af akrobatik; herunder både løft som holdet kreerer i fællesskab samt løft der har udgangspunkt i den klassiske sportsacro. Vi øver både statiske løft og tempomomenter to og to, tre og tre og i større grupper. Akrobatikkens øvelser sammensættes ved brug af rytmiske elementer og klassiske egenfærdigheder til koreografi. Hver træning vil desuden indeholde fast styrketræningspogram samt rytme-, teknik- og grundtræning.
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Kropskontrol, styrke, smidighed, kondi
Egenfærdigheder: Vejrmøller, hånd- og hovedstand, bro, overslag, kateter, balancer
Udstråling: Smil og energi
Sociale færdigheder: Hjælpsomhed, koncentration, ihærdighed og holdånd

Modern Rep

På Modern Rep udtages hvert år 12 piger i alderen 14-21 år. Som deltager på holdet træner du fast 3 dage om ugen.
 
Træningen på Modern Rep består af en blanding af klassisk ballettræning, sving, styrke, smidighed, gulvøvelser og bevægelser/spring over gulv. Vi arbejder på at bruge tyngden i kroppen og fylde bevægelserne ud på en blød, men kraftfuld måde. Vi laver serier, der foregår liggende/kravlende på gulvet såvel som stående og springende. Der lægges stor vægt på gymnastens udtryk og evne til at overbevise publikum om de følelser de forskellige serier viser. Det anbefales, at gymnasten køber et par sorte knæbeskyttere, der bruges til både træning og opvisningerne. 
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke og kraft kombineret med blødhed i bevægelserne
Færdigheder: Håndstand-rulle, vejrmøller, springkraft, god kropskontrol og kropsforståelse, teknisk god udførelse, brug af musikken
Udstråling: Evne til indlevelse i musik og historie
Sociale færdigheder: Fokus, koncentration, disciplin, mødestabil, hjælpsomhed, engagement

Rytmisk Rep

På Rytmisk Rep udtages hvert år 8-12 piger i alderen 14-21 år. Som deltager på holdet træner du fast tre dage om ugen.

Træningen på Rytmisk Rep indeholder både elementer fra gymnastik og ballet og består af træning med håndredskaberne vimpel, tov, tøndebånd og bold. Der fokuseres på spring over gulv, balancer, gulvøvelser, smidighed samt et ensartet og æstetisk udtryk i øvelsernes udførelse. Koreografierne sammensættes primært af holdets trænere, hvor der lægges vægt på en høj grad af smidighed kombineret med styrke samt yndefulde rytmiske bevægelser i harmoni med musikkens karakter, rytme og tempo. Alt sammen noget der er med til at vise gymnasternes kropsbeherskelse og holdets ensartethed. Holdet øver i løbet af året både en rytmisk serie med og uden håndredskaber. Da træning med et nyt redskab kan være ekstra udfordrende forventes det, at gymnasterne øver sig hjemme på øvelser/smidighed/balancer som de har svært ved. 
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke kombineret med blødhed i bevægelserne
Færdigheder: Smidighed i ryg samt spagat, springkraft, markant kropskontrol og kropsforståelse
Udstråling: Overskud og kontrol samt evnen til indlevelse i musik og historie
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

Spring Rep

På Spring Rep udtages hvert år 16-20 drenge og piger i alderen 14-21 år. Holdet træner fast 3 dage om ugen.

Træningen på Spring Rep består af en masse styrke-, smidigheds-, konditions- og koordinationstræning, der alt sammen er med til at styrke gymnasternes springfærdigheder. Der trænes alt fra basale grundspring som forlæns/baglæns saltoer, araberspring, kraftspring og flikflak, til de mere avancerede spring såsom dobbeltroterende spring (dobbelt, dobbelt-out, barani-in, dobbelt-full), flere forlæns/baglæns skruer samt diverse avancerede kombinationsspring, hvor springene sammensættes på bane og gulv. Der trænes spring på både minitrampolin, dobbeltminitrampolin, airtrack og gulv. Alle springene indgår i en kreativ og anderledes performance, der indgår i den samlede Rep-performance. Der vil i løbet af sæsonen være perioder med meget fokus på koreografi til opvisning, ligesom der også vil være perioder med meget fokus på teknik og stationstræning.
 
Trænerne lægger vægt på:
Fysik: Styrke, kropskontrol, spændstighed, koordination, æstetisk udførelse af springene
Færdigheder: Forlæns salto, flik flak, håndstand
Sociale færdigheder: Fokus, seriøsitet, koncentration, disciplin, hjælpsomhed

 

After Rep

AllStars Rytme

Holdet er for gamle Rep-gymnaster i alderen 18 år+, der synes det er sjovt at gå til dans og gymnastik og stadig gerne vil holde sig i gang og udfordres til en ugentlig træning og deltage i nogle opvisninger i løbet af sæsonen. Holdet træner sammen én dag om ugen, hvor det forventes, at man prioriterer at komme til træningen – særligt op til diverse opvisninger.
 
Træningen vil bestå af en spændende og kreativ blanding af rytmisk, street og modern og vil ende ud i en kreativ performance.
 
Trænerne lægger vægt på:
Det skal være sjovt, hårdt og inspirerende at gå på AllStars. Man skal have lyst til at lære og udvikle sin dans og gymnastik, samtidig med at man indgår i fællesskabet. 

AllStars Spring


Holdet er for dig, der er 18 år+ og tidligere har gået på Spring Rep og stadig gerne vil holde sig i gang og udfordres til en ugentlig træning og deltage i nogle opvisninger i løbet af sæsonen. Holdet træner sammen én dag om ugen, hvor det forventes, at man prioriterer at komme til træningen – særligt op til diverse opvisninger.

Nogle uger kommer holdet til at træne sammen med AllStars Rytme, særligt når der skal trænes til opvisning. Det er et socialt hold med et højt niveau. Til træning vil der være både styrke-, kondi-, teknik- og smidighedstræning. 

Trænerne lægger vægt på:
Det skal være sjovt, hårdt og inspirerende at gå på AllStars. Man skal have lyst til at lære og udvikle sin gymnastik, samtidig med at man indgår i fællesskabet. 

Find yderligere info omkring GymStars her

OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
Medlem af:
Sponsorer:
Lyngby og Gentofte gymnastik (Lyngby Gymnasterne) | Adolphsvej 25 | 2820 Gentofte | info@lg-gymnastik.dk