OM LG

Velkommen til foreningen Lyngby og Gentofte Gymnastik, Danmarks største gymnastikforening. Vi er en glad forening med fingeren på pulsen bestående af lige under 5000 aktive medlemmer fordelt på 170 ugentlige hold, 180 engagerede trænere, 100 frivillige forældre, 9 dedikerede bestyrelsesmedlemmer og en topprofessionel administration på 7 passionerede medarbejdere.
 
JOB
I LG gymnastik er vi vilde med vores værdisæt LEG - Læring, Energi og Glæde. LEG er hovedingrediensen på alle hold for både børn, unge og voksne i stilarterne Akrobatik, Dans, Familiegymnastik, Motion, Parkour, Rytmisk Gymnastik, og Springgymnastik.
 
 
Vi tilbyder oplevelser for alle vores medlemmer til de store opvisningsevents GymnastikJuleland og Forårsopvisningerne, hvor forskellige hold kommer og optræder for at vise, hvad de får lært i løbet af sæsonen. Vi tilbyder hold til dig, der vil styrke din motorik og kondition samt have et hyggeligt hold at gå på hver uge, og vi tilbyder hold til dig, der er ambitiøs og vil langt med din træning. Således udtages hvert år omkring 200 gymnaster og dansere til vores talentkoncept, GymStars.

Hvis du søger at læse mere om vores forening, kan du klikke videre mellem oversrifterne oven for. Er der nogen spørgsmål kan du altid kontakte os på telefonen eller mail.

MISSION, VISION OG VÆRDIER

Lyngby og Gentofte Gymnastik arbejder målrettet mod foreningens vision og slogannet "LG Gymnastik - Vi bevæger mennesker!" gennem en defineret mission og et konkret værdisæt. 
MISSION
Med gymnastikken som samlingspunkt skaber vi fysisk og psykisk udvikling gennem professionalisme, engagement og nærvær.

VISION
LG Gymnastik er en professionel forening med et trygt og udviklende fællesskab – en dynamisk ramme for fysisk aktivitet der inspirerer, engagerer og sætter aftryk for livet.


VÆRDIER
 LEG: Læring, Energi, Glæde

HISTORIE

Lyngby og Gentofte Gymnastik blev stiftet som Lyngby Gymnasterne den 12. april 1965 af cand. psyk. og gymnastikpædagog Stianne Helinder. Gennem 45 år, indtil generationsskiftet i 2010, var Stianne formand for og daglig leder af foreningen, og hun stået i spidsen for en lang række voksende aktiviteter. Gymnastiktilbudene har fra starten været målrettet ”Gymnastik for alle” – fra de 3-årige og helt op i den tredje alder.

Lyngby og Gentofte Gymnastik har været initiativtager til mange indspark i gymnastikkens verden. Vi var de første, da vi allerede i starten af 70’erne startede hold op med ”forældre-barn”, ”ægtepar” og ”hold for overvægtige”.
 
Gennem årene har foreningens repræsentationshold deltaget i utallige stævner, opvisninger, byfester, landsstævner, idræts- og kulturdage rundt i hele landet. De fleste europæsiske lande er besøgt flere gange for at lave opvisninger. De helt store rejser med reppræsentationsholdene og deres fanskare har været i Egypten – Cairo og Sues, Thailand - Bangkok og Phuket, Disneyland Paris, Krydstogt i Karibien, Kulturuge i Berlin og Stettin, de tyske folkeparker Hansapark og Heidepark, samt Legoland Billund. Plænen i Tivoli optræder vi på hvert år i juni. 

Ved generationsskiftet i 2010 konstituerede den ny bestyrelse sig med cand. scient. i Idræts- og Medievidenskab Pernille Urhøj-Kjær som ny formand. Den ny bestyrelse består af både instruktører, medlemmer og forældre, der arbejder målrettet med en vision og mission om "LG Gymnastik - vi bevæger mennesker!". Det nye slogan tog for alvor fart i 2011, hvor det nye logo og webdesign blev lanceret. En ny linje, der skal være med til at trendsætte gymnastikken i både Gentofte, Hellerup, Lyngby og Virum.

Foreningen har med den nye bestyrelse i spidsen undergået en rivende udvikling med en medlemsfremgang på mere end 700 fra 2010 til i 2014 at have 1681 medlemmer. I disse fire år lykkedes foreningen med at etablere elektronisk medlemstilmelding, database, SEO-opdateret hjemmeside, ansættelse af frivillige minitrænere i et forløb, hvor de gennem årene uddannes til først hjælpetræner, herefter assistenttræner og endelig cheftræner, lancering af Youtubekanalen "LG TV", fællesdansen på tværs af alle hold "Årets LG-serie", Forårsopvisning med kæmpe lysshow, FamilieEventet "GymnastikJuleLand", indhentning af diverse sponsorer, udvalgt blandt alle foreninger i Storkøbenhavn til DM i Foreningsudvikling, oprettelse af TEAMS som udgangspunkt for det frivillige arbejde i foreningen og meget meget mere. Bestyrelsen arbejdede i denne periode i høj grad strategisk og med missionen om at LG gymnastik skal være en dynamisk forening med fingeren på pulsen - en rollemodel og det naturlige valg til en aktiv fritid. Bestyrelsens vision var at med gymnastikken som samlingspunkt vil vi skabe både fysisk og psykisk udvikling gennem engagement, professionalisme og nærvær.

I 2014 trak Pernille Urhøj-Kjær sig som formand, men fortsatte som foreningens direktør. Som formand tiltrådte Claus Thomsen. I den følgende periode fortsatte foreningen sin rivende udvikling og blev i 2017 og 2018 med sine hhv. 3912 og 3705 medlemmer Danmarks største gymnastikforening! Det er også i 2018 at foreningen kan slå dørene op til Gentofte Kommunes første Spring- og Gymnastikcenter i Kildeskovshallen, hvor foreningen tilbyder hold hele ugen, der har glæde af 4 nedgravede trampoliner og hertilhørende pomfrit- og hævesænkegrave. I perioden 2014 til 2018 fortsatte bestyrelse og direktion det strategiske arbejde, hvor missionen især centrerede sig om foreningens pay-off "Vi bevæger mennesker!". Og desuden visionen om at LG skal være en professionel forening med et trygt og udviklende fællesskab – en dynamisk ramme for fysisk aktivitet der inspirerer, engagerer og sætter aftryk for livet.


I februar 2019 trak Claus Thomsen sig som formand og bestyrelsesmedlem siden 2013, Susanne Ryhl, tiltrådte som formand. Stadig med Pernille Urhøj-Kjær som foreningens direktør. Susanne har gennem årene været tæt tilknyttet GymStars, som rejseleder, og har derigennem et indgående kendskab til foreningen.

Vi glæder os til at fortsætte Lyngby og Gentofte Gymnastiks fantastiske rejse gennem tiden sammen med jer alle.

OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
OM LG
Her kan du læse mere om Lyngby og Gentofte Gymnastik Forening og lære om os og vores indflydelse på børn i Gentofte og Lyngby kommune. 
KONTAKT OS
Medlem af:
Sponsor:
Lyngby og Gentofte Gymnastik (Lyngby Gymnasterne) | Adolphsvej 25 | 2820 Gentofte | info@lg-gymnastik.dk